De Bijenkorf Card

Nadat ik 5 jaar een tevreden gebruiker ben geweest van de gratis Van der Valk creditcard, is deze kaart helaas per 2015 ophouden te bestaan. Op zoek dus naar een nieuwe gratis creditcard! Het is de Bijenkorf Card geworden.

De Bijenkorf vraagt voor gebruik buiten de winkel een jaarlijkse bijdrage van 16,50 euro. Dat is niet helemaal gratis, maar voor een creditcard van een van de grote maatschappijen ook niet duur. Je bent dan meteen Platinum Member van de Bijenkorf met als voordelen:

  • Gratis Verlies- en Diefstalverzekering
  • Gratis Aankoopverzekering
  • Gratis Reisongevallen-, Hulpverlenings-, Vluchtvertragings- en Bagagevertragingsverzekering.Punten sparen

Via de Bijenkorf card kun je echter ook punten sparen. Voor elke euro besteed bij de Bijenkorf krijg je een heel punt. Besteed je 5 euro elders, dan krijg je ook een punt.  Elke 40 punten zijn vervolgens weer 1 euro waard ter besteding bij de Bijenkorf.

Besteed u meer dan 7500 euro per jaar met uw Bijenkorf card? Dan wordt u uitgenodigd voor het Diamond Card Membership. Een van de voordelen is dat u vervolgens 1,4 punt spaart per uitgegeven euro.

Black Diamond card members krijgen zelfs 2 punten per in De Bijenkorf besteedde euro.

Gratis Creditcard

Ervan uitgaande dat je alleen creditcard uitgaven doet buiten de Bijenkorf, moet je jaarlijks minimaal 2500 euro uitgeven om de 12,50 euro aan jaarlijkse bijdrage terug te krijgen aan punten te besteden in de Bijenkorf. Bij besteding van meer dan 2500 euro per jaar via de kaart levert de kaart dan ook meer op dan hij kost en is het per saldo een gratis creditcard. Ook al is dit slechts te besteden bij de Bijenkorf.

Verborgen kosten

Creditcard maatschappijen verdienen hun geld grofweg aan 2 zaken:

  1. Bijdrage van de winkelier per transactie
  2. Rente over het uitstaande saldo van de kaarthouder

Ook bij deze creditcard is de standaard aflossing géén aflossing. Je zult zonder actie van jouw kant iedere maand een afschrift krijgen met het openstaande bedrag en dit zelf moeten overmaken. In de tussentijd betaal je rente over het openstaande bedrag.

Via de web interface kun je echter eenvoudig je rekening beheren. Hier kun je er ook voor kiezen je betalingswijze aan te passen naar:

Maandelijks 100% van het openstaande saldo via automatische incasso betalen.

Hiermee voorkom je rentekosten over openstaand saldo.

Mastercard

ICS is het bedrijf achter de Bijenkorf card. Het gaat in dit geval om een Mastercard. Mastercard is een van de grote drie krediet kaart aanbieders met een groot aantal acceptatiepunten over de hele wereld.

Aanmelden

Aanmelden voor de Bijenkorf card gaat eenvoudig online. Je krijgt dan meteen 25 euro aan winkelkrediet. Voor meer infomatie, of om aan te melden, ga direct naar de
bijenkorf Card homepage.